fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Chicken fingers med søtpotetfries og sweet chili-rømmedipp

Crispy utenpå, saftig inni - perfekt når du har lyst på noe ekstra digg.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekepanne
  • Bolle
  • Stekeovn 250 grader
  • Stekebrett med bakepapir

Ingredienser

Grønnsaker

  • 200 gr frosne grønnsaker
  • 2 ss meierismør

Kyllingstrips

  • 600 gr kyllingfilet
  • 2 stk egg
  • 2 ss maisena
  • 1 ts salt
  • 2 dl panko brødsmuler

Søtpotetfries

  • 2 stk søtpotet
  • 2 ss rapsolje
  • 2 ss maisena

Sweet chili rømme-dipp

  • 150 gr lettrømme
  • 2 ss sweet chili-saus
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Fries: Skrell og kutt 2 stk søtpotet til fries. Kok i ca. 1 min.
    Skyll godt i kaldt vann, legg på kjøkkenhåndkle og klapp forsiktig tørre.
    Lagre i kjøleskap opp til 5 dager.
  • Kylling: Visp sammen 2 stk egg, 2 ss maisena og 1 ts salt.
    Del 600 gr kyllingfilet i strimler. Legg oppi eggblandingen.
    Lagre i kjøleskap opp til 5 dager.

Spisedag

  • Fries: Sett stekeovn på 250 grader. Fordel søtpotet på et stekebrett med bakepapir. Vend i 2 ss rapsolje og 2 ss maisena. Stek i ca. 12 min.
    Sett på grillelement for ekstra sprø fries.
  • Kylling: Varm opp rapsolje i en stekepanne, skal dekke bunnen.
    Hell 2 dl panko brødsmuler i en stor bolle. Rist boksen med egg og kylling godt.
    Løft ut kyllingen og dekk med brødsmulene.
    Stek ca. 1-2 min per side til gyllen. La hvile på kjøkkenpapir mens du steker resten.
  • Grønnsaker: Damp 200 gr frosne grønnsaker i kjele med litt vann og 2 ss meierismør i ca. 3-5 min.
  • Dipp: Rør sammen 150 gr lettrømme og 2 ss sweet chili-saus.
    Barnevennlig: Kun rømme, evt. Ketchup.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it