fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Søndagsprepp

I dag skal du: Koke potet og byggryn. Lage lompelasagne og hvit saus. Kutte grønnsaker. Rive ost. Kutte og marinere svin. Kutte kylling.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • 3 Kjele
  • Gryte
  • Dypt stekebrett med bakepapir evt. Ildfast form
  • Rivjern
  • Food prosessor
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Lompelasagne

  • 12 stk speltlomper
  • 380 gram Kidneybønner
  • 1 stk Squash
  • 1 stk Paprika
  • 1 stk Løk
  • 800 gram hakkede tomater, mutti
  • 2 ss oregano
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss Brunt sukker
  • 200 gram ost

Poteter (torsk)

  • 8 stk gule poteter med skall

Byggryn (Svin og thaisalat)

  • 4 dl byggryn
  • 8 dl vann

Hvit saus (torsk)

  • 2 ss meierismør
  • 2 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 1 stk Buljongterning
  • ½ ts muskat

Rødkålsalat (torsk)

  • ½ stk rødkål
  • 2 ss Eplecideredikk
  • 2 ss Honning
  • ½ ts salt

Thaisalat

  • ½ stk Rødkål
  • 4 stk Gulrot
  • 1 stk Mango
  • 1 bunt Vårløk

Peanøttdressing (Thaisalat)

  • 4 ss organisk peanøttsmør
  • 2 ss vann
  • 2 ss eplecidereddik
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss Lønnesirup

Sweet & sour svin

  • 400 gram strimlet svinekjøtt
  • 1 ss maisena
  • ½ ts bakepulver
  • 4 ss Lønnesirup
  • 4 ss Olivenolje, extra virgin
  • ½ stk Sitron, saften
Porsjoner 4

Let's Cook

Lompelasagne

  • Sett en gryte på medium høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt olje. Skrell og grovhakk løk. Finhakk i foodprosessor. Fres i gryten.
    Grovhakk paprika, og squash. Finhakk i foodprosessor.
    Stek i gryten med olje i ca. 10 min.
    1 stk Squash, 1 stk Paprika, 1 stk Løk

Poteter (torsk)

  • Kok opp i rikelig med vann. La koke i 20 min, eller til mør. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
    8 stk gule poteter med skall

Byggryn/Ris (Svin og thaisalat)

  • Kok opp byggryn og vann under lokk. Skru deretter ned til 1 eller 2, og la småkoke i 30 minutter (Ris: 20 min).
    La stå i 10 minutter med lokk etter du har skrudd av varmen. Lagre i kjøleskap.
    4 dl byggryn, 8 dl vann

Hvit saus (torsk)

  • Smel smør i en kjele. Tilsett hvetemel og visp godt.
    Hell litt og litt av melken i sausen mens du visper så det ikke blir klumper.
    2 ss meierismør, 2 ss hvetemel, 4 dl melk
  • Tilsett buljongterning og muskat. Visp, og kok opp. Avkjøl og lagre i kjøleksap.
    ½ ts muskat, 1 stk Buljongterning

Lompelasagne

  • I foodprosesssor, lag en glatt saus av kidneybønner, brunt sukker, hakkede tomater, oregano og soyasaus. Hell over grønnsakene i gryten. Sett på lokk og skru ned til medium varme (f.eks. 4 av 9). La småkoke i ca. 15 min.
    380 gram Kidneybønner, 800 gram hakkede tomater, mutti, 2 ss oregano, 2 ss soyasaus, 1 ss Brunt sukker

Rødkålsalat (torsk)

  • Bland sammen eplecidereddik, honning og salt i en bolle.
    Del rødkål i to. Skjær ut kjernen, og snitt resten i tynne skiver. Legg halvparten i en boks (spar resten for thaisalat). Hell over dressingen og bland godt.
    Lagre i kjøleskap.
    2 ss Eplecideredikk, 2 ss Honning, ½ ts salt, ½ stk rødkål

Thaisalat

  • Salat: Skrell gulrot og kutt i strimler. Kutt vårløk i skiver. Kutt mango i terninger. Lagre i kjøleskap (bruk samme boks, men legg ved siden av hverandre og ikke bland sammen).
    4 stk Gulrot, 1 stk Mango, 1 bunt Vårløk, ½ stk Rødkål
  • Peanøttdressing: Bland sammen peanøttsmør, lønnesirup, vann, eplecidereddik og soyasaus. Kjør i micro i ca. 20 sek. Rør sammen, og lagre på kjøkkenbenken. Har du ikke micro kan du bruke kokende vann.
    4 ss organisk peanøttsmør, 2 ss vann, 2 ss eplecidereddik, 2 ss soyasaus, 1 ss Lønnesirup

Lompelasagne

  • Riv ost på rivjern, eller i foodprosessor.
    På et stekebrett med bakepapir, legg et lag lomper, et lag saus, et lag lomper og et lag saus. Topp med ost.
    Du kan også lage høyere lasagne i en ildfast form, men da vil selve oppvarmingen ta lenger enn 15 min.
    12 stk speltlomper, 200 gram ost

Sweet & sour svin

  • Bland sammen maisena, bakepulver, lønnesirup, olivenolje og sitronsaft. Hell over strimlet svin, og bland godt. Lagre i kjøleskap.
    Barnevennlig: Legg litt svin til siden uten marinade.
    400 gram strimlet svinekjøtt, 1 ss maisena, ½ ts bakepulver, 4 ss Lønnesirup, 4 ss Olivenolje, extra virgin, ½ stk Sitron, saften

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Slik fungerer det

Endringer du gjør her, følger menyen videre i Handle, Preppe og Spise.

Juster porsjoner, fjern middager du ikke vil ha fra handleliste og prepp.

Spare tid?

Aktiver tidshak og bytt ut ingredienser og preppsteg, f.eks. fra hjemmelaget kjøttboller til ferdiglaget.

Legge til en ny middag?

Lagre menyen. Gå til arkivet og finn flere middager. Bruk hjerteknappen til å legge til i menyen.

I mine favoritter finner du menyene du har lagret. 

Lage din egen meny?

Gå til arkivet og opprett din egen meny, med valgfrie middager.

Juster preppstegene slik at du får en god flyt.