fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Middelhavskylling med grillet potet, grønnsaker og tzatziki

Enkelt og sunt - klassisk gresk familiemiddag.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Grill eller stekepanne

Ingredienser

Middelhavskylling

  • 400 gr kyllinglårfilet
  • 4 ss Olivenolje extra virgin
  • 1 ss rosmarin
  • ½ ts salt
  • ½ stk sitron, saften og skallet

Grønnsaker

  • 1 stk Squash
  • 1 stk Paprika
  • 8 stk poteter

Tzatziki

  • 2 dl Gresk yoghurt
  • 2 stk hvitløksfedd
  • ½ stk agurk
  • 4 ss dill, persille eller mynte
  • ½ stk sitron, saften
  • ½ ts salt
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Grønnsaker: Kok 8 stk poteter i ca. 20 min eller til mør. Kutt 1 stk Paprika i fite båter og 1 stk Squash i skiver.
  • Tzatziki: Riv ½ stk agurk, legg i kjøkkenhåndkle og klem ut vannet.
    Bland 2 dl Gresk yoghurt med ½ stk sitron, saften, ½ ts salt, revet 2 stk hvitløksfedd og finhakket 4 ss dill, persille eller mynte. Vend inn agurken.
  • Kylling: Bland 4 ss Olivenolje extra virgin, 1 ss rosmarin, ½ ts salt og ½ stk sitron, saften og skallet. Legg 400 gr kyllinglårfilet oppi. Mariner minst 20 min.

Spisedag

  • Kylling: Grill ca. 3 min per side på høy varme. La hvile 5 min før servering.
  • Grønnsaker: Grill grønnsakene ca. 10 min på medium varme. Legg poteter på foile, og paprika og squash rett på grillen.
    Server med tzatziki rett fra kjøleskapet.
    Barnevennlig: Gresk yoghurt istedenfor tzatziki

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it