fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Smashburger med raske burgerbrød

Verdens enkleste og kanskje mest saftige burger. Lag raske burgerbrød, eller kjøp ferdiglaget.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekepanne
  • Kniv
  • Skjærbrett

Ingredienser

Smashburger

  • 400 gr økologisk kjøttdeig, uten salt og vann

Raske burgerbrød

  • 350 gr hvetemel
  • 1 ts salt
  • 2 ts tørrgjær
  • 1 ts sukker
  • 50 gr smør
  • 2 dl h-melk

Burgerbrødtopping

  • 1 stk eggeplomme
  • 2 ts svarte sesamfrø
  • 2 ts hvite sesamfrø

Burgertopping

  • 1 stk hjertesalat
  • 1 stk stor tomat
  • ½ stk løk
  • 4 skiver cheddarost
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Burgerbrød: Bland 350 gr hvetemel, 1 ts salt, 2 ts tørrgjær og 1 ts sukker. Smelt 50 gr smør og rør inn sammen med 2 dl h-melk. Kjør i kjøkkenmaskin ca. 5 min.
    Del deigen i fire like store deler. Brett kantene inn slik at du får stramme boller. Klem de flate. Hev under plast i sola eller på et varmt sted ca. 5 min.
    Har du tid kan du forheve deigen i 50 min før du etterhever som burgerbrød i 20 min. Da får du ekstra luftige brød.
  • Burgerbrød: Pensle burgerbrød med 1 stk eggeplomme, og strø over 2 ts svarte sesamfrø og 2 ts hvite sesamfrø.
    Stek burgerbrød i ovnen på 220 grader i ca. 12-15 min.

Spisedag

  • Smashburger: Varm opp en stekepanne med smør.
    Legg 400 gr økologisk kjøttdeig, uten salt og vann på et bakepapir. Bruk en vanlig spisekniv og skjær kjøttdeigen i fire like store firkanter.
    Rull hver firkant til en løs bolle (ikke press de hardt sammen).
  • Smashburger: Legg bollene i stekepannen, med god plass rundt. Trykk de så flate du kan (ca. halv cm høyde) med en stor stekespade. Evt. legg bakepapir oppå og bruk baksiden av en bolle.
    Strø over salt og pepper. Stek ca. 2-3 min per side. Legg på ost om du ønsker.
  • Topping: Kutt salat, tomat og løk i skiver.
  • Burgerbrød: Del i to og varm opp i brødrister, stekepanne eller stekeovn.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it