fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Hjemmelaget tortilla

Lage pulled beef taco? Se oppskrift for beef barbacoa >

Deigen er ferdig på 2 min. Kjevling tar litt tid, men smaken er verdt det!
Ingen rating enda
Porsjoner 8

Utstyr

  • Foodprosessor med plastblad
  • Tortillapresse, evt. kjevle

Ingredienser

  • 7 dl hvetemel, tipo 00
  • 2 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • ½ dl rapsolje
  • 2 dl varmt vann
Porsjoner 8

Let's Cook

  • I en foodprosessor med plastikkblad, bland 7 dl hvetemel, tipo 00, 2 ts salt og1 ts bakepulver.
  • Tilsett ½ dl rapsolje og 2 dl varmt vann. Kjør akkurat lenge nok til at deigen kommer sammen.
    Elt sammen med hendene til du har en sammenhengende deig (skal ikke være klissete, men litt fast).
    Pakk i plast, og la hvile i 30 min til 2 timer.
  • Rull deigen til en lang pølse, og del i 16 deler. Rull til små boller.

Tortilla presse

  • Del en brødpose i to, legg tortillabolle i midten oppå plasten, og trekk plasten over. Press ned med tortillapressen.
    Vil du ha tynnere, så kan du kjevle de litt etter du er ferdig med å presse alle sammen (de vil heve noe under steking).

For hånd

  • Trykk bollene flate med hånden på et melet underlag. Kjevle til du får ønsket tykkelse (de vil heve noe under steking).

Steke

  • Stek i en varm og tørr stekepanne, ca. 30 sek til 1 min per side.
    Legg et kjøkkenhåndkle i en kjele eller ildfast form, legg stekte tortilla oppå hverandre, dekk med håndkle og lokk.
    Slik holder du tortilla varme og myke mens du steker.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it