Langtidsstekt lammelår gjør lammelår til en av de mest populære delene av lammet, og det er ikke rart.
Med denne oppskriften på lammelår har du lettvint og herlig påskemat.
Med min prepp-metode kan du også gjøre mesteparten på forhånd, slik at middag er klar med minimalt av arbeid selve dagen du skal spise.
Med sin saftige og smakfulle kjøtt, er lammelår et supert valg for påskemiddagen, eller andre festdager.
Når du tilbereder lammelår, er det viktig å huske på at det er ulike tykkelse og mye fett. Derfor må du sørge for at kjøttet er jevnt tilberedt og ikke overstekt.
Den beste måten å tilberede lammelår på er å bruke lav varme over lang tid. Altså langttidssteke lammelårer. Da blir det saftig og mørt.
For å sikre at du ikke oversteker kjøttet må du bruke steketermometer og ta ut kjøttet fra ovnen ca. 5 grader før ønsket temperatur. Temperaturen vil øke mens kjøttet hviler.
Lammelår kan serveres med mange forskjellige tilbehør, som ovnsbakte rotgrønnsaker, blokmål- & sellerirotpure, poteter, grønnsaker og saus. En populær saus å servere til langtidsstekt lammelår er rosmarinsaus, som gir en ekstra digg smak til kjøttet.
For å få mest mulig smak ved langtidsstekt lammelår, bør du marinere det på forhånd.
En god marinade bør ha ingredienser som olivenolje, hvitløk og ferske urter.
Det aller viktigste for best mulig resultater er å velge lammelår av god kvalitet – gjerne økologisk. Finner du ikke økologisk lam i butikken din kan du bestille rett fra bonden gjennom din lokale reko-ring. Med litt tid og kjærlighet får du garantert en fantastisk middag med lammelår som hovedingrediens.
Skal du lage alt på samme dag, så fortsetter du bare videre på instruksjonene for «spisedag».
Legg lammelår i en stor ildfast form. Tørk av og pensle med raps- eller solsikkeolje. Gni inn salt og pepper. Brun i stekeovnen på 250 grader i ca. 20-25 min.
I en foodprosessor finhakk hvitløk, timian, sitron, salt og pepper. Smør over lammelår og dekk med folie. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Skrell gulrot, potet, rødbete og sjalottløk. Del i store biter og legg i ildfast form. Ringle over olivelje, salt, pepper og hvitløkskrydder. Stek på 200 grader i ca. 30 min. Avkjøl og lagre i kjøleskap.
Sett ovnen på 80 grader. Sett et steketermometer inn i den tykkeste delen på låret, men ikke helt inn til benet. Sett inn lammelåret. Lammelåret er ferdig når steketermometer viser 60 grader. Det vil stige til ca. 65 grader (medium) mens det hviler.
Ta ut lammelåret og skru ovnen på 200 grader. Stek ferdig de ovnsbakte grønnsakene mens lammelåret hviler (20-30 min).
I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it
Har du en god venn som elsker å lage mat, og med glede deler sine beste oppskrifter og matlagingstips?
Det er det du får av meg når du blir med i SmudFood Inner Circle, bare på epost – ikke gå glipp av oppskrifter, meld deg på nyhetsbrevet NÅ!
E-post
Meld deg av når du er mett.
Cookie | Duration | Description |
---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-analytics | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Analytics". |
cookielawinfo-checkbox-functional | 11 months | The cookie is set by GDPR cookie consent to record the user consent for the cookies in the category "Functional". |
cookielawinfo-checkbox-necessary | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookies is used to store the user consent for the cookies in the category "Necessary". |
cookielawinfo-checkbox-others | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 11 months | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Performance". |
viewed_cookie_policy | 11 months | The cookie is set by the GDPR Cookie Consent plugin and is used to store whether or not user has consented to the use of cookies. It does not store any personal data. |
Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!