fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Facchini pizzadeig

Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Kjøkkenmaskin
  • Stekebrett eller pizzastein

Ingredienser

Facchini pizzadeig

  • 5,5 dl Tipo 00 mel
  • 2 ts Sukker
  • 2 ts Tørrgjær
  • 2 ts Salt
  • 2,5 dl Vann
  • 4 ss Olivenolje extra virgin

Pizzasaus

  • 4 ss hakkede tomater, mutti
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • I kjøkkenmaskinen, bland mel, sukker, salt og tørrgjær. Separat måler du opp vann og olivenolje.
    Bland sammen med det tørre.
    Kjør til du har en smidig deig (ca. 5 min). Deigen skal slippe bollen, men samtidig være myk.
    Hev deigen på kjøkkenbenken til du er ferdig med preppen. Da setter du i kjøleskap og kaldhever til du skal bruke deigen.
    5,5 dl Tipo 00 mel, 2 ts Sukker, 2 ts Tørrgjær, 2 ts Salt, 4 ss Olivenolje extra virgin, 2,5 dl Vann

Spisedag

  • Ta pizzadeig ut av kjøleksapet 1-2 timer før du skal bruke den.
    Brett kantene sammen mot midten slik at du får en stram ball. Legg den på et melet bakepapir, strø mel toppen og dekk med kjøkkenhåndkle.
  • Sett stekeovnen på 250 grader pizzasetting (vamluft med undervarme)
    Strekke pizzadeig:
    1. Klem pizzadeigen litt flat på benken. Ta tak i kanten av deigen med tommel og pekefinger med begge hender, og løft deigen.
    2. Strekk kanten utover slik at du kanten blir lengre. Jobb deg rundt deigen. Samtidig vil tyngdekraften dra deigen nedover.
    3. Legg ned deigen og strekk litt med hendene fra midten og ut.
    4. Løft deigen igjen og gjenta kantstrekking (fra steg 2).
    5. Legg deigen oppå hendene og dra ut fra midten.
    6. Legg deigen på pizzabrett. Hold en hand nedenfor kanten for å forhindre rift, og dra i kanten med den andre handa for å strekke pizza enda større.
  • Toppping: Smør på hermetiske hakkede tomater i et tynt lag.
    Legg på ost, deretter valgfritt fyll. Krydre med salt, pepper, hvitløkskrydder og urter, f.eks. tørket timian, tørket oregano og tørket basilikum.
    Barnevennlig: La barna velge sin egen topping og gjerne lage sin egen pizza.
    4 ss hakkede tomater, mutti
  • Stek pizza: Stek pizza på nederste rille i stekeovnen i 10 minutter, eller til osten er smeltet.
  • Hvile pizza: Ta ut pizzaen og la den hvile et par minutter på en rist slik at bunnen holder seg sprø. Pensle skorpen med olivenolje og dryss over ferske urter om du har.
    Barnevennlig: Dropp ferske urter

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it