fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Grillet paprika- og tomatsuppe med mozzarella og krutonger

Fyldig suppe stappfull av smud smak og næring
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekeovn med grillelement
  • Gryte

Ingredienser

Krutonger

  • 4 stk brødskiver
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ss tørket oregano

Topping

  • 250 gr fersk mozzarella
  • 4 ss fersk basilikum, kan sløyfes
  • 4 ss olivenolje
  • 4 ss sitronsaft

Grillet paprika- og tomatsuppe

  • 800 gr passata tomatsaus
  • 600 gr hermetisk paprika
  • 4 dl vann
  • 1 Stk Løk
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 2 stk grønnsaksbuljongterning
  • 1 ts Salt
  • 1 ts brunt sukker
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Grovhakk 1 Stk Løk. Skrell 4 stk hvitløksfedd med behold hel.Fres i en stor gryte med litt olje i ca. 10 min
  • Skyll og renn av 600 gr hermetisk paprika. Kjør glatt i blender sammen med den stekte løken og halvparten av 800 gr passata tomatsaus og 2 stk grønnsaksbuljongterning.
    Hell alt tilbake i gryten, og tilsett resten av passata tomatsaus, 4 dl vann1 ts Salt og 1 ts brunt sukker. Småkok i ca 10 min.
    Avkjøl og lagre i kjøleskap (eller spis med en gang)

Spisedag

  • Suppe: Varm opp under omrøring.
    Barnevennlig: Kok litt pasta på siden. For mildere smak på suppa, bland inn litt fløte, melk eller kokosmelk.
  • Krutonger: Sett stekeovn på 220 grader med grillelement. Kutt 4 stk brødskiver i terninger. Legg på stekebrett med bakepapir.
    Bland med 2 ss olivenolje og 1 ss tørket oregano. Stek i 3-5 min, eller til gyllen.
    Følg godt med så det ikke svir seg.
    Barnevennlig: Server brødstaver.
  • Topping: Riv 250 gr fersk mozzarella i biter. Topp suppen med mozzarella og brødkrutonger.
    Om du har, tilsett gjerne crispy kikerter og 4 ss fersk basilikum, kan sløyfes. Ringle over litt 4 ss olivenolje og 4 ss sitronsaft ved servering.
    Barnevennlig: Server suppe med og uten pasta. Brødstaver for å dippe.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it