fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Hagepai med lompebunn

Enkel, sunn og proteinrik pai, fyll med akkurat det du vil!
Print
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • Stekeovn 220 grader
  • Painbunn
  • Kniv
  • Skjærebrett

Ingredienser

Sidesalat

  • 200 gr salat
  • 4 ss olivenolje, extra virgin
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ss grov sennep
  • ½ ts salt

Hagepai med lompebunn

  • 1 pakke speltlomper
  • 6 stk egg
  • 200 gr cottage cheese
  • 1 stk squash
  • 200 gr Cherrytomater
  • ½ ts salt
  • 250 gr gulost
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Grovhakk 1 stk squash og 250 gr gulost
    Finkutt i foodprosessor eller blender sammen med 6 stk egg, 200 gr cottage cheese og ½ ts salt.
  • Kutt 200 gr Cherrytomater i to. Kutt alle på en gang ved å legge de på et lokk, legg et lokk oppå, press ned og dra kniven igjenom.
    Dekk bunnen av en paiform med bakepapir. Lag bunn av lompene, la de henge litt over kanten.
    Hell i eggblandingen, og topp med tomatene.
    Stek på 220 grader i ca. 20-30 min. Dekk med folie siste 5-10 min så du ikke brenner lompene.
    Avkjøl og lagre i kjøleskap, eller spis med en gang.

Spisedag

  • Pai: Sett stekeovn på 220 grader. Del pai i 6-8 stykker.
    Legg på stekebrett med bakepapir, og legg folie over slik at kantene ikke blir brent. Varm i ca. 12 min.
    Du kan også varme hel, da tar det ca. 20 min.
  • Sidesalat: Bland sammen dressing: 4 ss olivenolje, extra virgin, 1 ss rødvinseddik, 1 ss grov sennep og ½ ts salt.
    Vask og kutt 200 gr salat, bland sammen med dressingen.
    Barn: Valgfri grønnsaker istedenfor salat.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it