fbpx
smudfood-logo-lilla
Søk
Close this search box.

Hjemmelaget Fiskekaker med ertepure og smørstekt potet

Så godt og enkelt at du aldri kjøper ferdig fiskekaker igjen.
Ingen rating enda
Porsjoner 4

Utstyr

  • 2 Stekepanner
  • Stekeovn 200 grader
  • Kjele
  • Foodprosessor
  • Stavmikser

Ingredienser

Ertepure

  • 500 gr frosne erter
  • 1 dl fløte
  • 2 ss meierismør
  • 1 stk grønnsaksbuljongterning
  • ½ stk sitron, saften

Smørstekt potet

  • 8 stk potet

Fiskekaker

  • 800 gr hyse eller koljefisk
  • 2 ts salt
  • 4 dl h-melk
  • 2 ss potetmel
  • ½ ts muskatnøtt
  • ½ ts pepper
  • 2 ss gressløk, kan sløyfes
Porsjoner 4

Let's Cook

Preppdag

  • Poteter: Kok 8 stk potet i rikelig med vann i ca. 20 min eller til mør. Renn av og la dampe av seg. Lagre i kjøleskap.
  • Fiskekaker: NB: Melk og fisk må være helt kaldt.
    Fjern evt. skinn og kutt 800 gr hyse eller koljefisk i terninger. Kjør til farse i foodprosessor med 2 ts salt.
    Bland inn ½ ts muskatnøtt, ½ ts pepper og halvparten av 4 dl h-melk og halvparten av 2 ss potetmel. Kjør foodprosessor til det er godt blandet.
    Bland in resten av melken og potetmelet. Kjør til ønsket konsistens.
    Finhakk 2 ss gressløk, kan sløyfes og vend inn (evt. halvparten av farsen, om barna ikke liker gressløk).
  • Fiskekaker: Sett stekeovn på 200 grader.
    Finn frem et stekebrett med bakepapir. Mål ut fiskekakene, en stor toppet spiseskje per. Form de litt når alle er målt ut.
    Ovnsbak i ca. 10 min. Avkjøl og lgare i kjøleskap 2-3 dager (evt. frys ned).
    Skal du spise samme dag? Da kan du steke de i stekepanne med en gang, ca. 2 min per side med smør.

Spisedag

  • Fiskekaker: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Fres fiskekaker i pannen til gylne, ca. 2 min per side
  • Smørstekt potet: Sett stekepanne på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med smør. Del de kokte potetene i to. Fres i pannen til gylne, ca. 10 min
  • Ertepure: Kok opp rikelig med vann og 500 gr frosne erter i ca 5 min. Renn av vannet. Bruk stavmikser og kjør til pure med 1 dl fløte, 2 ss meierismør, ½ stk sitron, saften og 1 stk grønnsaksbuljongterning.

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it