fbpx
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten

Risgrøt i ovn – 10 min prepp

Steker du risgrøt i ovn så slipper du å røre i timesvis.

I tillegg unngår du at grøten brenner seg, og du kan finne på noe koselig mens grøten gjør seg klar.

Picture of Hei!

Hei!

Mat fra bunn, det brenner jeg for! Kos deg med maten. Lots of love, Helene Facchini

Dette trenger du for å lage risgrøt i ovn

  • 1,25 liter vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl grøtris
  • 3 liter h-melk
  • 1 stk vaniljestang, kan sløyfes
  • 1 ts kardemommepulver
For risengrynsgrøt i stekeovn må du først koke risen i vann

Slik steker du risgrøt i ovn

Kok vann, salt og ris

  • Kok opp vann, salt og grøtris i en kjele. Rør i risen underveis.

Kok opp melk og krydder

  • Kok opp melk og skru ned på lav varme (f.eks. 1 av 9).
  • Del vaniljestang i to, og tilsett i melken sammen med kardemommepulver.
  • Sett på lokk.

Blande grøten

  • Når vannet er kokt bort (ca. 10 min), sil den varme kryddermelken oppi risen.
  • Sett gryten i stekeovnen på 100 grader i 2 timer.
  • Rør om ca. halvveis i steketiden.
Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten

Se all julematen

Julens restetaco med grønnsaksvaffel
Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker
Denne oppskriften gir 10 porsjoner risengrynsgrøt. Skal du i tillegg ha riskrem, doble oppskriften.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • 2 store kjeler
  • Sleiv
  • Målebeger
  • Stekeovn 100 grader

Ingredienser

  • 1,25 liter vann
  • 2 ts salt
  • 5 dl grøtris
  • 3 liter h-melk
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 ts kardemommepulver
Porsjoner 10

Let's Cook

Kok opp vann og ris

  • Kok opp vann, salt og grøtris i en kjele. Rør i risen underveis.
    1,25 liter vann, 2 ts salt, 5 dl grøtris
    For risengrynsgrøt i stekeovn må du først koke risen i vann

Kok opp melk og krydder

  • Kok opp melk og skru ned på lav varme (f.eks. 1 av 9). Del vaniljestang i to, og tilsett i melken sammen med kardemommepulver. Sett på lokk.
    3 liter h-melk, 1 stk vaniljestang, 1 ts kardemommepulver

Blande grøten

  • Når vannet er kokt bort (ca. 10 min), sil den varme kryddermelken oppi risen.
  • Sett gryten i stekeovnen på 100 grader i 2 timer. Rør om ca. halvveis i steketiden.
    Lager du risengrynsgrøt i stekeovn slipper du å røre og unngår å brenne grøten

Lagre restene

  • Lagre restene i kjøleskap til riskrem

Yay - ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes... Tag, you're it

Julemat

Julens restetaco med grønnsaksvaffel
Gå julebukk på julaften ved å preppe maten - så får du ekstra tid
Langtidsstekt ribbe i stekeovn på 120 grader i 9 timer gir garantert sprø svor og saftig kjøtt
Grove medisterkaker er best på smak og et absolutt for julematen.
For kraft til brun saus trenger du kraftben eller oksehaler, gulrot, selleristilk, løk, salt, hel pepper og laubærblad
Hjemmelaget surkål med karve lager du enkelt med bare 5 min prepp
Brun saus eller ribbesaus er stjernen på verket for julematen som ribbe og medisterkaker

Ikke gå glipp av smude oppskrifter for middag på 15 min

Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!

Epost *
Fornavn