fbpx
fyll for kalkun eller stuffing, i en bolle, med pecannøtter, grønnsaker og brød

Stuffing for Thanksgiving-kalkun

Picture of Helene Facchini

Helene Facchini

Hei 👋 Les om meg og SmudFood

Hva er vel en kalkun uten fyll? Selv synes jeg kalkunfyllet faktisk er det aller beste av hele thanksgiving-måltidet.

Denne oppskriften er et typisk Canadisk kalkunfyll, basert på grønnsaker, brød og kraft. Har du ikke kraften ferdig må du lage den først.

Hopp rett til oppskriften >

Thanksgiving-oppskriftshefte

Festmåltid uten stress! Få alle oppskriftene og prepp i et enkelt hefte

Det er bedre å lage litt for mye fyll enn for lite. Det du har til over steker du bare på siden i en ildfast form. Tro meg, det er sjeldent det er resten igjen av fyllet dagen derpå.

PS: Du trenger ikke følge oppskriften slavisk, bare sleng oppi det du har av gamle grønnsaker og brødrester. Kalkunfyll er perfekt for å kvitte seg med vasne grønnsaker i kjøleskapet.

Vegetar thanksgiving

Ønsker du et vegetarisk alternativ til kalkunen, så kan du lage stuffing som hovedrett. Bare bytt ut svinekjøttdeig med linser, hell oppi noen spiseskjeer med soyasaus, og et par teskjeer med misopaste for skikkelig umami, så er du i mål med vegetarisk thanksgiving.

Fyll for Thanksgiving-kalkun

Denne oppskriften er et typisk Canadisk kalkunfyll, basert på grønnsaker, brød og kraft. Har du ikke kraften ferdig må du lage den først.
Ingen rating enda
Porsjoner 10

Utstyr

  • Kniv
  • Skjærebrett
  • Gryte
  • Stekespade

Ingredienser

  • 700 gram svinekjøttdeig
  • 1 stk løk
  • 2 stk selleristilker
  • 1 stk rød paprika
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk løk
  • 1 stk eple
  • 1 dl valnøtter
  • 1 dl tyttebær
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 4 ss fersk persille
  • 1 ss fennikelfrø
  • ½-1 dl kraft av kalkun
  • ½ stk hvit loff
Porsjoner 10

Let’s Cook

Forberedelser

  • Har du ikke ferdig kalkunkraft må du lage det. Sett en gryte på medium-høy varme (f.eks. 7 av 9) med litt olje oppi.

Fyll

  • Legg halvparten av svinekjøttdeigen i den varme gryten. Klapp den ned så den blir flat, og får større stekeskorpe.
    Ikke snu kjøttdeigen før den har fått en fin farge. Det stekeskorpen smaken kommer fra.
    700 gram svinekjøttdeig
  • Mens kjøttdeigen steker kan finkutter du løken.
    Så tilsetter du løk og fennikelfrø oppi sammen med kjøttdeigen.
    1 stk løk, 1 stk løk, 1 ss fennikelfrø
  • Når kjøttdeigen har stekt på begge siden, legg den til side, og stek den andre halvdelen av kjøttdeigen på samme måte.
  • Nå kan du kutte de andre grønnsakene i terninger.
    Når kjøttdeigen har stekt på begge siden, legg all kjøttdeigen tilbake i gryten, og hakk den opp i små biter.
    2 stk selleristilker, 1 stk rød paprika, 2 stk gulrøtter
  • Tilsett de kuttede grønnsakene, salt og pepper oppi gryten sammen med den stekte kjøttdeigen.
    1 ts salt, 1 ts pepper
  • Mens det steker, finkutt kutt valnøtter, eple og persille. Kutt brødet i terninger på ca. 1,5-1,5 cm.
    1 stk eple, 1 dl valnøtter, 4 ss fersk persille, ½ stk hvit loff
  • Tilsett alt oppi gryten, og rør om. Tilsett så tyttebær og litt av kalkunkraften, slik at alt brødet er fuktig, men ikke vått.
    1 dl tyttebær, ½-1 dl kraft av kalkun

Tips!

  • La avkjøle seg før du fyller kalkunen.
    PS: det blir aller best om du lager fyllet en dag før, slik at smakene kan godgjøre seg i kjøleskapet over natten.

Yay – ferdig!

I like hugs, and I love kisses. But what I really love is help with the dishes… Tag, you’re it

Andre Thanksgiving-oppskrifter

Saus til kalkun laget på kraft, på et bord for thanksgiving med oransj duk

Kalkunsaus

Denne sausen tar bare noen minutter, men smaker sykt godt! Du trenger ferdig kalkunkraft til oppskriften.

Les mer »
Potetmos med persille for thanksgivingmaten

Hjemmelaget potetmos med mandelpoteter

Potetmos går til alt, og hva er vel bedre enn hjemmelaget potetmos? Det er hvertfall fast tilbehør til Thanksgiving-maten. I Canada bruker vi gjerne vanlig gule poteter, men her i Norge sverger jeg til mandelpoteter.

Les mer »
søtpotetmos med pecannøtter på toppen for thanksgivingmiddagen

Hjemmelaget søtpotetmos

Ingen Thanksgiving uten søtpotetmos, det er sikkert og visst – hvertfall i vår familie. Her får du en autentisk Canadisk oppskrift på søtpotetmos.

Les mer »
fyll for kalkun eller stuffing, i en bolle, med pecannøtter, grønnsaker og brød

Stuffing for Thanksgiving-kalkun

Hva er vel en kalkun uten fyll? Selv synes jeg kalkunfyllet faktisk er det aller beste av hele thanksgiving-måltidet. Denne oppskriften er et typisk Canadisk kalkunfyll, basert på grønnsaker, brød og kraft. Har du ikke kraften ferdig må du lage den først.

Les mer »
Matprepping betyr å lage noe eller all maten på forhånd

Matprepp

Matprepp eller “meal prepping” betyr å forhåndslage mat, slik at middag er klar rask. Se ukemenyer og tips for matprepp for hele familien.

Les mer »

Andre Thanksgiving-oppskrifter

Kanskje er du også interessert i dette?

Ikke gå glipp av smude oppskrifter for middag på 15 min

Få oppskrifter rett i innboksen. Bli med i SmudFood Inner Circle – helt gratis!

Epost *
Fornavn